Не става въпрос за война между прокуратурата и МВР. По-скоро се

...
Не става въпрос за война между прокуратурата и МВР. По-скоро се
Коментари Харесай

Гешев: Не става въпрос за война между прокуратурата и МВР

Не става въпрос за война сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. По-скоро се води война против прокуратурата. Интерес от това имат единствено нарушителите. Естествен резултат е взрив на престъпността, а от това ще пострадат единствено българските жители. За пръв път виждам подобен невиждан и непозволен напън върху редови прокурори – и то дами. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг по отношение на това, че от СГП по-рано оповестиха, че е оказван напън от чиновници на ГДБОП във връзка с следствието за " Хемус ".

" Днес ще са те, на следващия ден ще са съдии, вие или някой различен елементарен жител, чиято позиция не се харесва на някого. Чух, че служебният министър Рашков някъде е споделил, че това е професионален спор – това не е професионален спор. Това е противозаконен и непозволен напън върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването. Явно някои хора по този начин възприемат изцяло неправилно главните европейски правила като господство на правото и разделяне на управляващите. Независимостта на българските магистрати би трябвало да е непрестанно отстоявана и българското общество би трябвало да знае, че само ще работим за тях, няма да водиме война против никого, с изключение на престъпността ", уточни Гешев.

" Наблюдаващият прокурор е получил изискване да се промени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождение от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор дава отговор, че извънсъдебни сделки са в несъгласие със закона и тя няма по какъв начин да взе участие в тях “, разясни представителят на СГП по-рано на брифинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР